fitline tuoteperhe

Ravintolisävalintani 2: FitLine ProShape & Fitness Drink

Kerroin viime artikkelissa FitLine-tuoteperheen Optimaalisetistä. Näitä tulee tosiaan käytettyä lähes jokapäiväisesti, koska niistä saan kaikki arkeen tarvittavat ravinteet tehokkaasti ja helposti. Koska kuitenkin olen tällainen fitness-intoilija, päädyin kokeilemaan FitLinen urheilijoille suunnattuja erikoistuotteita. Tässä kerron nyt lisää ja jaan kokemukseni kahdesta, jotka jäivät myös vakituiseen käyttööni; FitLine ProShape (Amino)-kapselit ja Fitness-Drink -urheilujuomaa. Jos haluat lukea muiden kokemuksia FitLine-tuotteista, niin kannattaa käydä vilkaisemassa FitLine Kokemuksia -sivusto.

fitline aminohappo

FitLine ProShape (Amino)

ProShape-pillerit ovat päivittäin ja/tai treenin jälkeen veden kanssa otettavia aminohappokapseleita. Kapselit sisältävät kahdeksaa eri aminohappoa, jotka toimivat proteiinin rakennusosina ja vaikuttavat elimistössä eri tavoin lihaskasvun edistämiseksi. Aminohappolisäravinteet ovat hyvin suosittuja juuri lihasmassaa ja -voimaa treenaavien keskuudessa. FitLine ProShape on muiden sarjan tuotteiden mukaisesti korkealaatuinen, luonnollisesti valmistettu ja hyvin imeytyvä.

Aminohapot – mitä ne ovat?

Aminohapot ovat erilaisia elimistön aineita (esim. hormoneja) muodostavia luonnollisia yhdisteitä. Ihmisen elimistölle välttämättömiä on parikymmentä, joista yhdeksää keho ei pysty itse tuottamaan. Nämä täytyy saada siis ravinnosta. Syy aminohappolisien suosioon johtuu lähinnä siitä, että useat ovat proteiinien rakennusosia ja edistävät eri tavoin lihasten toimintaa ja kasvua.

ProShapen sisältämät aminohapot:

  • Leusiini kulkeutuu suoraan lihaksiin ja edistää lihasproteiinin sekä kasvuhormonin muodostusta. Lisäksi se ehkäisee proteiinin hajoamista.
  • Valiini edistää proteiinin muodostumista, lihasten palautumista ja kehon typpitasapainoa.
  • Isoleusiini edistää proteiinin muodostumista, lihasten palautumista ja hemoglobiinin muodostumista.
  • Lysiini edistää mm. hiilihydraattien ja proteiinien aineenvaihduntaa
  • Fenyylialaniini muodostaa tyrosiinia, joka on mm. melaniinin, dopamiinin ja adrenaliinin esiaste.
  • Treoniini edistää kehon eri kudosten terveyttä muodostamalla kollageenia
  • Metioniini muodostaa erilaisia aineita, jotka tukevat maksan ja sydämen toimintaa
  • Tryptofaani on tärkeä proteiinin muodostamiseen osallistuva aminohappo. Se on myös serotoniinin ja melatoniinin esiaste

FitLine ProShape kokemukseni

Käytön aloitettua palauduin nopeammin kovista treeneistä (siis vähemmän kipuja, kramppausta yms.) ja huomasin pientä tehon lisääntymistä. Koska en tähtää suureen massaan, en osaa sanoa ProShapen tehosta kasvun kannalta, tosin palautuminen tietysti edistää treenaamista yleisesti. Minulla kapselit menevät helposti alas runsaan veden kanssa, tosin muilla voi tietenkin olla nielemisongelmia.

fitline urheilujuoma

Fitness Drink

Urheilujuoma, joka sisältää magnesiumia, muita mineraaleja ja B-vitamiineja, ja jonka käyttötarkoitus on lihasten normaalin toiminnan tukeminen, treenipuhdin ylläpitäminen ja veden imeytymisen edistäminen suoritusten aikana. Urheilujuomalla tarkoitetaankin treenin aikana juotavaa nestettä, eikä palautusjuomaa.

Magnesium on hyödyllinen treenaavalle

Uusimpien tutkimuksien mukaan magnesiumilla on selvä vaikutus fyysisissä suorituksissa ja niistä palautumisessa; magnesiumin puutteesta kärsivän suoritusteho on selvästi (joskin ei massiivisesti) huonompi kuin sitä riittävästi saavan. Sen tärkein tehtävä on energian tuottaminen, tarkemmin sanottuna varsinkin ATP:n muodostaminen, joka on lihassupistuksen energianlähde. Lisäksi magnesium tukee hermoston ja sydämen toimintaa, sekä vahvistaa luita.

Magnesiumin lisäksi Fitness Drink sisältää muita hivenaineita: kaliumia, kalsiumia, kloridia ja fosforia.

B-vitamiinit auttavat treenaavaa

B6-vitamiini auttaa elimistöä muodostamaan proteiinia ja glykoosia. Proteiini on tietenkin lihaksistolle tärkeää. Fitness Drink sisältää myös muita B-vitamiineja, joilla on monia tärkeitä tehtäviä elimistössä.

Fitness-Drink kokemukseni

FitLinen Fitness-Drink on paras löytämäni nesteytysjuoma. Se sisältää samat perusaineet kuin Gatoradet ynnä muut ja vielä muuta päälle. Kehonpainoharjoittelu varsinkin on välillä todella rankkaa ja nesteytys siis todella tärkeää. Periaatteessa pelkkää vettäkin voi juoda, mutta siinä jää saamatta noita suoraan suoritusta tehostavia aineita, kuten magnesiumia. On Fitness-Drink myös maukkaampaa kuin pelkkä vesi.

Lopuksi

Olen ollut oikein tyytyväinen FitLine-tuotteisiin yleensä, eivätkä nämä urheilutuotteet ole poikkeus. Urheilujuomia ja aminohappolisiä on pilvin pimein ja niitä saa ostettua niin ruokakaupoista kuin fitness- liikkeistä. Luotan kuitenkin PM-Internationalin saamiin ammattiurheilijoiden suosituksiin, tuotteiden valmistusprosesseihin ja laatustandardeihin ja luonnollisiin ainesosiin. Olen näitä kahta käytettyäni huomannut, että jaksan treenata kovempaa ja pidempään ja palaudun nopeammin. Mitä enempää voi lisäravinteelta odottaa?

Kerrro kaverille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *