fitline shape me up

FitLine ravintolisät & Shape Me Up -haaste

Terve taas.

Kuten olen aiemmissa artikkeleissa kertonut, tykkään käyttää FitLine-tuotteita ravintoaineiden saannin turvaamiseksi. Nämä ovat toimivia ravintolisiä, joista saa maukkaita juomia nopeasti kiireenkin keskellä. Sopivat hyvin aktiiviselle liikkujalle. Huomasin, että PM-International mainitsi FitLine Fitness -sivullaan Shape Me Up -nimisen painonpudotusohjelman ja tähän liittyvän ”haasteen”.

Tutustuin tähän ohjelmaan ja fitness-ihmisenä tuntui luonnolliselta kertoa asiasta tässä blogissa.

FitLine Shape Me Up

FitLine Shape Me Up on kuukauden ohjelma, jossa pyritään pudottamaan painoa ja pääsemään tiukempaan kuntoon yksinkertaisella suunnitelmalla ja toimilla. Ohjelmassa syödään terveellisesti esimerkkiresepteillä (omiakin voi käyttää), treenataan oman tason mukaan ja korvataan aterioita runsaasti ravintoaineita sisältävillä, vähäkalorisilla ProShape-tuotteilla. Ohjelman oheen saa tukea FitLinen työntekijöiltä, treenin suunnittelusta kaikkeen muuhun.

Shape Me Up on suunniteltu niin, että se soveltuu yhteen myös muiden FitLine-tuotteiden, esim. omassa päivittäisessä käytössä olevan Optimaalisetin (Activize, Basics, Restorate) kanssa.

Käydään ohjelman ydinkohdat tarkemmin läpi:

Kuukauden ohjelma

Kyseessä on kuukauden pituinen teho-ohjelma, jonka tavoitteena on saada näkyviä tuloksia terveyttä laiminlyömättä. Tämä tapahtuu korvaamalla aterioita runsasravinteisilla korvikkeilla ja muuten terveellisen ruoan syömistä. Ohjelmaa ei kuuluu jatkaa tämän jälkeen, mutta ideana on, että rutiinin kautta saa paremmin hallintaa syömiseen ja muihin asioihin, jotta ohjelman loputtuakin on helpompi jatkaa terveellisillä tavoilla ja ruoilla. Haastetta voi tietenkin kokeilla uudestaan joskus toiste, jos siltä tuntuu!

Aterioiden korvaus

Shape Me Up rakentuu pitkälti FitLine ProShape tuotteiden ympärille. ProShapet pirtelöjauheet sisältävät runsaasti vitamiineja, hivenaineita, kuituja ja proteiinia, mutta ovat verrattain hyvin vähäkalorisia. Jauheet sekoittuvat hyvänmakuisiksi pirtelöiksi, jotka on helppo nauttia kiireenkin keskellä. Makuja on useita erilaisia (mm. metsämarja, suklaa), joten kyllästymisen välttämiseksi kannattaa saman tien hankkia useampaa vaihtoehtoa. Kerroin näistä aiemmin yhdessä edellisessä artikkelissa.

Aterioita siis korvataan näillä pirtelöillä (tai ProShape All-in1 2 Go -patukoilla) ohjeiden mukaan. Ensimmäisenä ja toisena päivänä kaikki kolme pääateriaa (aamiainen, lounas, päivällinen) korvataan ja seuraavana 28 päivänä korvataan kaksi ateriaa (lounas ja päivällinen tai aamiainen ja päivällinen) päivässä. Mitään kilokaloreita tai muita yksityiskohtia ei tarvitse seurata, mikä tekee rutiinista aika helpon noudattaa.

shape me up ohjelma

Hyvää ruokaa & ohjattua liikuntaa

Kaikkia aterioita ei voi korvata, vaan päivittäin pitää syödä kunnon ruokaa. Shape Me Up -ohjelmassa syödään yksi kunnon ateria päivässä (aamiainen tai lounas). FitLine tarjoaa blogissaan esimerkkireseptejä erilaisiin terveellisiin aterioihin. Näissä painotetaan vähähiilihydraattisuutta, vähärasvaista proteiinia ja kasvisten sekä hedelmien runsasta käyttöä. Tarkat ravintosuositukset ovat aina henkilökohtaisia ja näitä saakin apua FitLine-tiimiltä.

Älä juo alkoholia. Vältä myös virvoitusjuomia. Juon vain vettä ja runsaasti teetä, etenkin FitLine

Ohjelmaan kuuluu luonnollisesti liikunta. Ohjelman voi sovittaa hyvin omaan treeniin, mutta jos kokemusta ei ole, Shape Me Up -blogi ja FitLine-tiimi tarjoaa onneksi treeniohjelmat kolmelle lähtötasolle: aloittelija, keskivaikea ja edistynyt. Ohjelma rakentuu pitkälti kehonpainotreeniin, eli painoilla ei tarvitse leikkiä ja liikkeet itsessään ovat helppoja – treenit sopivat siis hyvin myös aloittelijoille. Kolme n. 45 min sessiota viikossa riittää hyvin useimmille.

Huomaa, että Shape Me Up painottaa painonhallintaa ja yleistä kuntoa. Jos tavoite on huomattavasti kasvattaa lihasta tai päästä ”rautaiseen” kuntoon, niin kannattaa kokeilla jotain muuta kokonaisuutta.

ProShape-tuotteet tarkemmin

ProShape All-in-1 sisältää runsaasti A-, C-, D- ja E- sekä kaikkia eri B-vitamiineja. Tuote sisältää samoin lähes kaikkia ihmisen elimistölle ja normaalille hyvinvoinnille tärkeimpiä kivennäis- tai hivenaineita; kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, fosforia, rautaa, sinkkiä, kuparia, mangaania, jodia ja seleeniä. Ravintoaineita on per annos niin, että kahdella annoksella saa lähes päivän koko suositellun saantiarvon mukaisen määrän kutakin. Lisäksi ProShapessa on paljon kuituja ja proteiinia, eli mistään pelkästä hiilaripommista ei ole kyse.

Käyttöohjeet ovat yksinkertaiset: sekoita 4 teelusikallista jauhoa 300 millilitraan maitoa huolella (parhaiten onnistuu sheikkerillä tai tehosekoittimella ja nauti välittömästi. Yksi pirtelö siis korvaa yhden aterian. Yhdestä purkista riittää 10 annosta, eli kuukaudessa menee ohjelman mukaisessa käytössä kuusi purkkia.

ProShape 2-go patukat tehdään samalla ”reseptillä” kun perus-ProShapet, eli ne sisältävät samat aineet samassa suhteessa (yksi patukka vastaa yhtä pirtelöä). Niitä voi siis käyttää pirtelöiden sijasta, jos siltä tuntuu. Patukat sopivatkin ehkä paremmin paljon liikkeessä olevalle tai kiireiselle henkilölle.

Matalan kynnyksen homma

FitLinen Shape Me Up on hyvä ja helposti noudatettava ohjelma, jossa vaakaa ei tarvitse seurata tai kaloreita laskeskella. Täytyy vaan noudattaa simppeliä rutiinia, nauttia ateriankorvikkeita ja terveellistä ruokaa sekä liikkua hieman säännöllisesti. Resepteihin ja kaikkeen muuhun saa tukea suoraan PM:n sivuilta tai työntekijöiltä.

Olisiko aika tarttua haasteeseen?

— Edmond

Kerrro kaverille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *