nainen rannalla

Vinkit: Rantakuntoon kesäksi

Joulu saapuu pian ja monen ajatukset ovat jo ensi vuoden puolella. Pyhien aikana lihotaan se muutama kilo, joita sitten karistellaan uudenvuodenlupauksen vahvistamana kuukausia. Jos tämä sykli kuitenkin ahdistaa, voi nyt olla hyvä aika oikeasti suunnitella muutosta. Esimerkiksi oikeasti treenata sen timmin rantakunnon saavuttamiseksi.

Jos olet valmis näkemään hieman vaivaa, ohessa on ohjeita syömiseen ja treenaamiseen, joilla pääset alkuun timmeimmän itsesi saavuttamisessa (ensi kesäksi…)

Laske ravintoarvoja ja suunnittele syömistä

Puhtaalle, ravitsevalle ja maistuvalle ruoalle ei ole korviketta. Ravinto on välttämätöntä polttoainetta, jota kehosi tarvitsee kasvuun, suorittamiseen ja palautumiseen. Lisäravinteilla ja ravintolisillä voi olla paikkansa tässä yhteydessä, mutta ne eivät koskaan voi korvata hyvin suunniteltua, tasapainoista ruokavaliota.

Oletko epävarma, paljonko tarvitset ruokaa päivittäin? Voit aloittaa laskemalla, paljon kaloreita poltat päivässä levon aikana. Laske lepoaineenvaihduntasi vaikka täältä.

Kun sinulla on lepoaineenvaihdunta selvitetty, voit laskea päivittäistä kalorisaantia noin 500 verran luodaksesi energiavajeen. Näin varmistat, että kulutat enemmän kuin tankkaat.

Ala valmistamaan aterioita etukäteen annoksiksi ja kanna niitä tarpeen mukaan kanssasi. Valintojen vähentäminen vähentää myös heräteostoksia ja huonojen päätöksien tekemistä. Tällä tapaa teet dieetissäsi pysymisen helpommaksi itsellesi. Voit katsoa netistä hyviä reseptejä tasapainoisten aterioiden luomiseen.

Rakenna treeniohjelma

Treenaa painoilla vähintään viisi kertaa viikossa, kotona tai salilla. Muista kuitenkin aina ottaa omat lähtökohtasi ja kehosi huomioon, eli huonokuntoisempana tai muuten rajoitteisena voit ottaa hieman kevyemmin.

Mitä itse treeniin tulee, niin intensiteetti on avainsana. Tuloksia tulee parhaiten, kun ottaa treenin tosissaan eikä vain tee vähän ”siihen suuntaan.” Esim. ohjelma voi olla vaikka tällainen: maanantai – selkä, tiistai – jalat, keskiviikko – rinta, torstai – lepoa, perjantai – jalat, lauantai – kädet ja hartiat, sunnuntai – vatsa ja keskivartalo.

Lisäravinteet & ravintolisät

Tietyt laadukkaat ravintolisätuotteet voivat olla avuksi treenatessa. Runsaasti heraproteiinia sisältävä pirtelö tai palautusjuoma auttaa lihaksia palautumaan ja kasvamaan treenin jälkeen. Vitamiinit voivat olla hyödyksi parhaan suorituskyvyn ylläpitämisessä. Isotoninen palautusjuoma nesteyttää ja täydentää elimistön mineraalivarastoja treenin aikana.

Mitä tuotteita käytätkään, ne tulee yhdistää muuten terveellisen ruokavalioon ja treeniohjelmaan. Näin voit maksimoida tuloksesi ja varmistaa, että rantakuntoon pääsy on vain ajan ja vaivan kysymys.

Nuku paljon

Kuulostaa yksinkertaiselta ja niin se onkin – mitä enemmän lepäät, sitä enemmän rasva palaa. Elimistömme tuottaa kahta hormonia, jotka ovat yhteydessä painoon; leptiini, joka ohjaa vireystasoja ja pitää nälän poissa, sekä ghreliini, joka stimuloi ruokahalua.

Kun emme saa riittävästi unta, leptiinitasomme laskevat ja ghreliinitasot nousevat. Tätä kautta näläntunteemme kasvaa hereillä ollessa. Jos siis haluaa välttää pahinta nälkää laihduttaessa, tulee muistaa myös levätä kunnolla joka päivä.

Loppusanat

Tässä oli muutama pikaohje, joiden avulla saat lisäpotkua treeniisi. Mitä jos nyt päätät, että vuosi 2020 on muutoksen vuosi? Voit aloittaa työt jo nyt. Suunnittele ja valmista ateriasi etukäteen, vähennä kulutusta, keskity intensiiviseen liikuntaan, ota lisäravinteet ja muut tuet käyttöön ja muista nukkua kunnolla. Näitä vinkkejä noudattamalla voit olla unelmiesi rantakunnossa jo ensimmäisten hellepäivien saapuessa.

Hyvää joulua ja nähdään ensi vuonna!

Kerrro kaverille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *